Emma tvärtemot...




fredag 25 december 2009

jul

Nu är julen firad. men det fortsätter lite till i eftermiddag då annika å anders kommer =) tjoho!
igår var det mkt folk här å det var så trevligt så. anki och peter, totte å pojkarna, farmor å farfar, svenne och jourun, helt enkelt mkt folk. tomten kom också. med mkt bra paket. tillexempel pengar, morgonrock, tallrikar, bok, bodybutter, presentkort på shopping med mor... typiskt BRA paket! nu har jag varit ute och gått 4,5 km på morgonen och sedan blev det morgonshake. gott. igår likadant. väldigt vad jag promenerar. hurra, vad jag ligger i!

på julafton var det ju även mätningsdags och vägning. har gått ner 0,6 kilo denna veckan, och min kropp börjar ändra form till det bättre. =)
bra! så nu är det bara att fortsätta.
nu skall jag umgås med mor!
/Ben.

tisdag 22 december 2009

Tisdag...da´n före doppareda´n

Eller det är väl så man säger? Jag vet inte? ingen koll.
Nu har dom åkt. systrarna. Till Thai-wan ;)
Hoppas dom får det bra å att flygresan går bra nu i all snö.
Promenad och styrketräning idag. Bra av mig. Idag är det dag 6. Imorgon är det dags för mätning och vägning. Läskigt. Befarar att det inte hänt mkt alls. ser ingen direkt skillnad. =(
Hoppas verkligen på att något har hänt i alla fall. annars blir jag mkt besviken. jag kämpar verkligen och tar det här på allvar. 12,5 kilo ska bort. då blir det bra igen.
allt blir bra.
/Ben

måndag 21 december 2009

Uddevalla- Avatar. Emma. Emma.

Nice. började dagen med morgonpromenaden, sedan proteindrink =)
Därefter blev det skönt undertäcket....alltså jag läste i en bra bok ;)
Bok nummer 4 som handlar om Isfolket. Tur att Emma får bok 5-8 i julklapp ;)
Emma ringde. Jag körde hem till henne och vi pluggade Turkiska. =) Det var roligt, går framåt! Emmaslemma hade bra idé idag! Det fanns biljetter kvar till Avatar, filmen med de blå aliens. BRA film! BRA idé! Fast först kaffe och mat på espresso house, gott!
bra dag.
emma är bra.
Ingen Emma utan Emma.
Sen mi abla, seni seviyorum.
Iyi geceler.
Hoscakal.
Ben.

tisdag 15 december 2009

lediga dagen

Vart ledig idag. Skönt. Hade sovmorgon. Också skönt. Gjorde frukost och åt framför tv:n..under täcket =)
sedan var det dags att plugga..turkiska. det var roligt! pluggade i tre timmar, så roligt var det! Men lite svårt såklart. inte uppbyggt på samma sätt som svenskan. Nu ska jag bara lära mig alla ord som jag pluggat på. Får väl uppfinns något slags system...typ som glosor att ha varje vecka så det blir rutin på det hela. Rutiner är bra. Fast roligt att vara spontan ibland med såklart!
Efter plugget var det dags för sit ups, armhävningar, rygg/benlyft och sedan knäbörjningar å nåt annat som jag inte vet vad det heter. så det blev dagens hemmaträning ;)
bättre än inget iaf!
Såg en bra film idag! Eight below. Handlar om forskare på Antarktis och slädhundar. Helt bra film!
Lagade goood mat idag! Lax med sås och till det sallad med bland annat äpple,avocado, körsbärstomater...och sist med inte minst..Haloumi! MUMS! min favvo!
ikväll är det CSI-kväll. Det blir bra.
stod framför spegeln efter duschen. det var jobbigt! usch! när ska det bli ändring? tycker inte det händer något...usch,usch,usch och suc,ksuck,suck...jobbigt det där...man blir ledsen av det. =(

måndag 14 december 2009

måndagströttis

Är måndagstrött...har fixat idag, kollat lite om tillstånd till landet,
har kollat på extrajobb....och så har jag jobbat.å ätit 4 kakor. det var inte planerat...imorgon är jag ledig. det ska bli skönt. då ska jag träna.
snart är det jul!
ici geceler!

söndag 13 december 2009

Ité getting better...

Äntligen!
Nu är jag frisk efter denna låååånga sjukdom - maginfluensa i 10 dagar - Var verkligen inte roligt, men tappade 4 kilo....Fast lär väl gå upp en del av det nu när man faktiskt äter igen. Nåja..Bara tio kilo kvar...

Idag har jag jobbat. Med djuren. Det är roligt. Fast skulle ha vart skönt med lite fler dagar den här månaden. Undrar hur det blir i januari. Då ska jag och E ha möte med chef. Måste ta tag i det nu.

Finns så mycket man måste göra. Måste ha möte med chef. Måste kolla upp stipendier, tillstånd med mera inför långresan. 6 månader. I värmen! Underbart! Men kommer vara sjukt trött på människor efter några månader. Fast kommer nog att vara värt det. Kommer att ha KUL! KÄNNA MIG SNYGG. Det är bra. Kommer att vara med underbara E och vi kommer träffa så mycket roliga nya människor. Ävertyr kommer det att bli. Försöka titta på ibisar bland annat. Försöka få kontakter för mer jobb med djur i landet i fjärran...Längtar!
Fast när jag väl är där kommer jag längta efter familjen å Zimba som kommer vara kvar i Sverige. Tur att dom kommer kunna komma och hälsa på oss. Vi kommer klara oss fint!
Där borta i solen..där kommer vi vara Emmas is tha shit!

På tal om längtan...på lördag/söndag är det sista gången jag träffar Nuffis på jättelänge! hon åker sedan...först till Taiwan och sedan till Sydamerika...i 5 månader. Innan hon kommer hem kommer jag att ha åkt till Landet. Så komemr inte träffa henne förrän om drygt ett år. När vi kommer hem från Landet. Om hon inte kommer dit och hälsar på under sommaren förstås. Hoppas det. Det skulle vara roligt!

Ny dag i morgon. Nu är det dags att lära sig lite utländska. Det är svårt. Men man får ju i alla fall försöka. Imorgon jobb, mera jobb....sedan ledig på tisdag. Skönt. Trött efter sjukdomen.

Det kommer bli bra. Det kommer lösa sig. Längtar efter E nu. Hon kommer imorgon.